Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka duszone w sosie własnym to danie które lubi moja rodzinka.
głębsza patelnia, miska, ręcznik papierowy , miska , ściereczka,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3960
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1705
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3960
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1705
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Olej połączyć z przyprawami, następnie natrzeć umyte, osuszone udka kurczaka. Zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie udka przełożyć na rozgrzaną patelnię i podpiec z każdej strony na rumiany kolor. Podpieczone mięso zalewamy bulionem tak do połowy i dusimy na średnim ogniu do miękkości mięsa , obracając co jakiś czas. Miękkie, gotowe mięso wyjąć, a z powstałego płynu przygotować sos zagęszczając mąką wymieszaną z wodą. Podawać z kluskami lub do frytek czy z ziemniaczkami. Smacznego
Pyszne mięsko gotowe do podania.