Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka duszone w sosie własnym to danie które lubi moja rodzinka.
głębsza patelnia, miska, ręcznik papierowy , miska , ściereczka,
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 51
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1140
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352805
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 51
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1140
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352805
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1342
Składniki
Olej połączyć z przyprawami, następnie natrzeć umyte, osuszone udka kurczaka. Zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie udka przełożyć na rozgrzaną patelnię i podpiec z każdej strony na rumiany kolor. Podpieczone mięso zalewamy bulionem tak do połowy i dusimy na średnim ogniu do miękkości mięsa , obracając co jakiś czas. Miękkie, gotowe mięso wyjąć, a z powstałego płynu przygotować sos zagęszczając mąką wymieszaną z wodą. Podawać z kluskami lub do frytek czy z ziemniaczkami. Smacznego
Pyszne mięsko gotowe do podania.