Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka duszone w sosie własnym to danie które lubi moja rodzinka.
głębsza patelnia, miska, ręcznik papierowy , miska , ściereczka,
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
Składniki
Olej połączyć z przyprawami, następnie natrzeć umyte, osuszone udka kurczaka. Zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie udka przełożyć na rozgrzaną patelnię i podpiec z każdej strony na rumiany kolor. Podpieczone mięso zalewamy bulionem tak do połowy i dusimy na średnim ogniu do miękkości mięsa , obracając co jakiś czas. Miękkie, gotowe mięso wyjąć, a z powstałego płynu przygotować sos zagęszczając mąką wymieszaną z wodą. Podawać z kluskami lub do frytek czy z ziemniaczkami. Smacznego
Pyszne mięsko gotowe do podania.