Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka duszone w sosie własnym to danie które lubi moja rodzinka.
głębsza patelnia, miska, ręcznik papierowy , miska , ściereczka,
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 69
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1036
Prosty i szybki mus jabłkowy. Idealny na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Odsłon: 56
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 69
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1036
Prosty i szybki mus jabłkowy. Idealny na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Odsłon: 56
Składniki
Olej połączyć z przyprawami, następnie natrzeć umyte, osuszone udka kurczaka. Zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie udka przełożyć na rozgrzaną patelnię i podpiec z każdej strony na rumiany kolor. Podpieczone mięso zalewamy bulionem tak do połowy i dusimy na średnim ogniu do miękkości mięsa , obracając co jakiś czas. Miękkie, gotowe mięso wyjąć, a z powstałego płynu przygotować sos zagęszczając mąką wymieszaną z wodą. Podawać z kluskami lub do frytek czy z ziemniaczkami. Smacznego
Pyszne mięsko gotowe do podania.