Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka duszone ze śliwkami"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 449
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 449
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Składniki
Udka umyj, oprósz solą i pieprzem, natrzyj przecierem pomidorowym, oprósz kawą. Jabłka pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Olej wlej do brytfanny, włóż udka. Obłóż śliwkami i jabłkami Piecz godzinę w 180°C. Odwróć na drugą stronę, obłóż cebulą, piecz 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie