Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka faszerowane

Udka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 1600

odmiana pieczonego kurczaka

Składniki

  • pałki z kurczaka 10 szt
  • kapusta pekińska kawałek
  • boczek wędzony 20 dag
  • musztarda z całymi ziarnami gorczycy 2 łyżeczki
  • marchew kawałek
  • sól, pieprz, jarzynka, przyprawa do kurczaka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, z pałek usunąć kość, posypać solą, przyprawą do kurczaka, wstawić na kilka godzin do lodówki,
    2. kapustę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce, boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić, wystudzić,
    3. składniki farszu wymieszać, dodać musztardę, doprawić,
    4. udka nadziać, ułożyć na blasze, piec ok 35-40 min w 180 st,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń