Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcja tego dania jest sos ,ktorym nalezy mocno polac gotowe danie jako ze indyk z naturymjest suchy.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4598
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 255
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 311
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4598
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 255
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 311
Składniki
Udka natrzec sola pieprzem i tymiankiem.Na tuszczu usmazyc drobna pokrojona slonine Do naczynia zaroodpornego wlac usmazona slonione ,doac udka i podlac 1/2litra wody.Piec w piekarniku w temp.200° okolo 2 godz.Jak udka beda gotowe ,wyjac z naczynia i ten sos od pieczenia polwoli wlewac do rozrobionej maki ze smietana.Ponownie podgzrac unikajac gotowania.Ewentualnie doprawic