Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka pieczone w posypce sezamowej"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14020
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14020
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15849
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Podudzia z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Włóż do miseczki. Papryczki chili rozetnij, oczyść z pestek, strączki opłucz i drobniutko posiekaj.
Keczup wymieszaj z posiekanymi papryczkami. Dolej sos sojowy, miód oraz olej. Mięso polej marynatą, dokładnie wymieszaj. Przykryj miseczkę folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Zamarynowane podudzia obtocz w ziarenkach sezamu. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Polej pozostałą marynatą. Lekko oprósz mielonym czarnym pieprzem. Mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut.
Gotowe danie udekoruj np. listkami różnych sałat. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Tina