Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 106
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 222
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 771
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 414
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 555
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 106
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 222
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 771
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 414
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 555
Składniki
Udka kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą, pieprzem, suszoną miętą. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Orzechy drobno posiekać. Na patelni rozpuścić połowę masła, zeszklić posiekaną cebulę. Na pozostałym maśle zrumienić udka z każdej strony. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, skropić odrobiną wody, przykryć. Dusić powoli na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać posiekane orzechy, świeże listki mięty, wlać białe, wytrawne wino. Dusić jeszcze kilka minut na bardzo małym ogniu. Danie podawać gorące - z ryżem na sypko oraz z sałatką ze słodkiej kapusty, marchwi, cebuli i jabłek, polaną sosem winegret.