Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10487
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3119
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2217
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 865
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10487
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3119
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2217
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 865
Składniki
Udka kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą, pieprzem, suszoną miętą. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Orzechy drobno posiekać. Na patelni rozpuścić połowę masła, zeszklić posiekaną cebulę. Na pozostałym maśle zrumienić udka z każdej strony. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, skropić odrobiną wody, przykryć. Dusić powoli na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać posiekane orzechy, świeże listki mięty, wlać białe, wytrawne wino. Dusić jeszcze kilka minut na bardzo małym ogniu. Danie podawać gorące - z ryżem na sypko oraz z sałatką ze słodkiej kapusty, marchwi, cebuli i jabłek, polaną sosem winegret.