Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i w sam raz nawet na niedzielny obiadek.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1482
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 575
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1482
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 575
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć przyprawami wymieszanymi z oliwą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry. Wszystkie warzywa wymieszać z ryżem w naczyniu żaroodpornym (ja użyłam blaszki teflonowe), dodać posiekaną bazylię i pietruszkę. Na górę ułożyć udka z kurczaka.
Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200 °C.