Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i w sam raz nawet na niedzielny obiadek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2762
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 901
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1654
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14451
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 344
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2762
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 901
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1654
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14451
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć przyprawami wymieszanymi z oliwą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry. Wszystkie warzywa wymieszać z ryżem w naczyniu żaroodpornym (ja użyłam blaszki teflonowe), dodać posiekaną bazylię i pietruszkę. Na górę ułożyć udka z kurczaka.
Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200 °C.