Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i w sam raz nawet na niedzielny obiadek.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 458
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 519
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10121
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9974
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 458
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 519
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10121
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2280
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9974
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć przyprawami wymieszanymi z oliwą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry. Wszystkie warzywa wymieszać z ryżem w naczyniu żaroodpornym (ja użyłam blaszki teflonowe), dodać posiekaną bazylię i pietruszkę. Na górę ułożyć udka z kurczaka.
Piec ok 1,5 godziny w temperaturze 200 °C.