Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale na zimno,krojone w plastry, na przyjecie jako przystawka lub na romantyczna kolacje we dwoje.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 161
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 284
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 56
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 161
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 284
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 56
Składniki
Poprzedniego dnia przygotowujemy udka, dokladnie myjemy i usuwamy kosci, przygotowujemy bejce, jak podalam w skladnikach, dokladnie nacieramy udka z zewnatrz i wewnatrz, dajemy do dowolnego naczynia, przykrywamy i do nastepnego dnia umieszczamy w lodowce.
Przygotowujemy FARSZ: 1/ gotujemy karkowke podzielona na male czesci w wodzie doprawionej Kucharkiem ok 35 minut, nastepnie wyjmujemy i studzimy; 2/ oczyszczamy watrobke, obtaczamy w mace i samzymy na oleju (bez soli), studzimy; 3/na tym samym tluszczu smazymy cebule pokrojona w piorka, doprawiona Kucharkiem, tylko do czesciowego zeszklenia, studzimy; 4/ w malym rondelku gotujemy wraz z odrobina soli wode ok. 200ml, po zagotowaniu dodajemy 2 lyzki kaszy drobnej perlowej i gotuemy jeszcze jakies 7 minut, studzimy; 5/ mieso wraz z cebulka przemielamy przez maszynke, dodajemy kasze, 1 czubata lyzke suszonej pietruszki zielonej, sporo pieprzu czarnego, jeszcze troche Kucharka, 1 czub. lyzke bulki tartej i dokladnie mieszamy;
Dokladnie wypychamy farszem udka, potem dodatkowo kladziemy jeszcze farsz na gorna czesc udzca, spinamy szpilkami i pieczemy w piekarniku 180 stC ok 40 minut;
Nastepnie schladzamy i dajemy do lodowki do cakowitego stezenia i ochlodzenia na jeszcze kilka godzin, podajemy pokrojone w plastry wraz z dodatkiem buleczki lub chleba. Bardzo smaczne i pozywne. SMACZNEGO.