Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w panierce są przepyszne. Gorąco polecam na obiad.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1712
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8255
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252466
Polecam.
Odsłon: 1359
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1712
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8255
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252466
Polecam.
Odsłon: 1359
Składniki
Udka umyć i zagotować jak na zupę około 45 minut. Wyjąć i zostawić do ostudzenia. Wywar zachować na zupę.
Udka przeciąć na pół, oddzielić skórę. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Jajko roztrzepać z mlekiem. Do osobnego naczynia wsypać bułkę tartą.
Udka obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i mizerią.