Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w panierce są przepyszne. Gorąco polecam na obiad.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3585
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4033
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3585
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4033
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30562
Składniki
Udka umyć i zagotować jak na zupę około 45 minut. Wyjąć i zostawić do ostudzenia. Wywar zachować na zupę.
Udka przeciąć na pół, oddzielić skórę. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Jajko roztrzepać z mlekiem. Do osobnego naczynia wsypać bułkę tartą.
Udka obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i mizerią.