Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w panierce są przepyszne. Gorąco polecam na obiad.
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 94
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 78
Na koniec lata przepis na fermentowaną lemoniadę. Lekko musująca, orzeźwiając...
Odsłon: 364
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 94
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 78
Na koniec lata przepis na fermentowaną lemoniadę. Lekko musująca, orzeźwiając...
Odsłon: 364
Składniki
Udka umyć i zagotować jak na zupę około 45 minut. Wyjąć i zostawić do ostudzenia. Wywar zachować na zupę.
Udka przeciąć na pół, oddzielić skórę. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Jajko roztrzepać z mlekiem. Do osobnego naczynia wsypać bułkę tartą.
Udka obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i mizerią.