Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste z chrupiącą skórką udka pieczone we frytkownicy beztłuszczowej , idealna na drugie danie do ziemniaków lub z chrupiącą bagietką czosnkową. Polecam.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 122
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 122
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Składniki
Udka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlej olej, dodaj przyprawę do kurczaka, łyżeczkę soli i czosnku, oraz po pół łyżeczki pieprzu i papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową mieszanką przypraw natrzyj udka z każdej strony i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Frytkownicę nastaw na temperaturę 180 st. i piec około 35-40 minut. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Smacznego .