Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste z chrupiącą skórką udka pieczone we frytkownicy beztłuszczowej , idealna na drugie danie do ziemniaków lub z chrupiącą bagietką czosnkową. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Udka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlej olej, dodaj przyprawę do kurczaka, łyżeczkę soli i czosnku, oraz po pół łyżeczki pieprzu i papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową mieszanką przypraw natrzyj udka z każdej strony i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Frytkownicę nastaw na temperaturę 180 st. i piec około 35-40 minut. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Smacznego .