Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste z chrupiącą skórką udka pieczone we frytkownicy beztłuszczowej , idealna na drugie danie do ziemniaków lub z chrupiącą bagietką czosnkową. Polecam.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Składniki
Udka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlej olej, dodaj przyprawę do kurczaka, łyżeczkę soli i czosnku, oraz po pół łyżeczki pieprzu i papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową mieszanką przypraw natrzyj udka z każdej strony i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Frytkownicę nastaw na temperaturę 180 st. i piec około 35-40 minut. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Smacznego .