Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste z chrupiącą skórką udka pieczone we frytkownicy beztłuszczowej , idealna na drugie danie do ziemniaków lub z chrupiącą bagietką czosnkową. Polecam.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2106
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 365
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 792
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17256
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2106
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 365
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 792
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17256
Składniki
Udka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlej olej, dodaj przyprawę do kurczaka, łyżeczkę soli i czosnku, oraz po pół łyżeczki pieprzu i papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową mieszanką przypraw natrzyj udka z każdej strony i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Frytkownicę nastaw na temperaturę 180 st. i piec około 35-40 minut. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Smacznego .