Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste z chrupiącą skórką udka pieczone we frytkownicy beztłuszczowej , idealna na drugie danie do ziemniaków lub z chrupiącą bagietką czosnkową. Polecam.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5009
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1872
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5009
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1872
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Udka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlej olej, dodaj przyprawę do kurczaka, łyżeczkę soli i czosnku, oraz po pół łyżeczki pieprzu i papryki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Gotową mieszanką przypraw natrzyj udka z każdej strony i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Frytkownicę nastaw na temperaturę 180 st. i piec około 35-40 minut. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Smacznego .