Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie przygotowane w piekarniku idealne na obiad jak również na rodzinne przyjęcie . Zamiast udek możesz upiec również plastry schabu lub karczku.Równie dobrze smakuje też ryba.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5033
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1919
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5033
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1919
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 52
Składniki
Udka opłukaj osusz ręcznikiem papierowym.Przyprawy wymieszaj razem udka posmaruj olejem posyp przyprawami odstaw na 2 godziny do lodówki.Kapuste opłukaj ,odciśnij pokrój w razie potrzeby przełóż do miski dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.W naczyniu żaroodpornym ułóż kapustę podłej 0,5 szklanki wody na kapuście ułóż udka .Ziemniaki obierz pokroj w półplasterki przełóż do miski dodaj olej i przyprawy dokładnie wymieszaj.Ziemniaki przełóż do rękawa do pieczenia.Naczynie żaroodporne i rękaw wstaw do nagrzanego piekarnika piec około 1 godziny w temperaturze 180 st.na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywę z naczynia żaroodpornego żeby udka się lekko podpiekly i były chrupiące.Całe danie przygotujesz razem w piekarniku.Udka podawaj z kapustą i pieczonymi ziemniakami.