Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie przygotowane w piekarniku idealne na obiad jak również na rodzinne przyjęcie . Zamiast udek możesz upiec również plastry schabu lub karczku.Równie dobrze smakuje też ryba.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 126
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 189
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 331
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 126
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 189
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 331
Składniki
Udka opłukaj osusz ręcznikiem papierowym.Przyprawy wymieszaj razem udka posmaruj olejem posyp przyprawami odstaw na 2 godziny do lodówki.Kapuste opłukaj ,odciśnij pokrój w razie potrzeby przełóż do miski dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.W naczyniu żaroodpornym ułóż kapustę podłej 0,5 szklanki wody na kapuście ułóż udka .Ziemniaki obierz pokroj w półplasterki przełóż do miski dodaj olej i przyprawy dokładnie wymieszaj.Ziemniaki przełóż do rękawa do pieczenia.Naczynie żaroodporne i rękaw wstaw do nagrzanego piekarnika piec około 1 godziny w temperaturze 180 st.na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywę z naczynia żaroodpornego żeby udka się lekko podpiekly i były chrupiące.Całe danie przygotujesz razem w piekarniku.Udka podawaj z kapustą i pieczonymi ziemniakami.