Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie przygotowane w piekarniku idealne na obiad jak również na rodzinne przyjęcie . Zamiast udek możesz upiec również plastry schabu lub karczku.Równie dobrze smakuje też ryba.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Składniki
Udka opłukaj osusz ręcznikiem papierowym.Przyprawy wymieszaj razem udka posmaruj olejem posyp przyprawami odstaw na 2 godziny do lodówki.Kapuste opłukaj ,odciśnij pokrój w razie potrzeby przełóż do miski dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.W naczyniu żaroodpornym ułóż kapustę podłej 0,5 szklanki wody na kapuście ułóż udka .Ziemniaki obierz pokroj w półplasterki przełóż do miski dodaj olej i przyprawy dokładnie wymieszaj.Ziemniaki przełóż do rękawa do pieczenia.Naczynie żaroodporne i rękaw wstaw do nagrzanego piekarnika piec około 1 godziny w temperaturze 180 st.na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywę z naczynia żaroodpornego żeby udka się lekko podpiekly i były chrupiące.Całe danie przygotujesz razem w piekarniku.Udka podawaj z kapustą i pieczonymi ziemniakami.