Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie przygotowane w piekarniku idealne na obiad jak również na rodzinne przyjęcie . Zamiast udek możesz upiec również plastry schabu lub karczku.Równie dobrze smakuje też ryba.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326483
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12093
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16889
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326483
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12093
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16889
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5526
Składniki
Udka opłukaj osusz ręcznikiem papierowym.Przyprawy wymieszaj razem udka posmaruj olejem posyp przyprawami odstaw na 2 godziny do lodówki.Kapuste opłukaj ,odciśnij pokrój w razie potrzeby przełóż do miski dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.W naczyniu żaroodpornym ułóż kapustę podłej 0,5 szklanki wody na kapuście ułóż udka .Ziemniaki obierz pokroj w półplasterki przełóż do miski dodaj olej i przyprawy dokładnie wymieszaj.Ziemniaki przełóż do rękawa do pieczenia.Naczynie żaroodporne i rękaw wstaw do nagrzanego piekarnika piec około 1 godziny w temperaturze 180 st.na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywę z naczynia żaroodpornego żeby udka się lekko podpiekly i były chrupiące.Całe danie przygotujesz razem w piekarniku.Udka podawaj z kapustą i pieczonymi ziemniakami.