Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a zarazem wyśmienite danie, które praktycznie 'robi się samo', a takie dania chyba każdy lubi :) Pyszne udka z kurczaka ułożone na warstwie kapusty kiszonej to rewelacyjny pomysł na obiad, ciepłą kolacje czy spotkanie w gronie najbliższych.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Składniki
Udka lekko ponacinać, zamarynować w oliwie i przyprawach, odstawić na minimum 30 minut. Kapustę jeżeli jest zbyt kwaśna, to przepłukać, następnie dokładnie odcisnąć i pokroić. Duże naczynie żaroodporne lekko natłuścić oliwą, wyłożyć kapustę. Na kapuście ułożyć udka. Koncentrat dokładnie rozpuścić w wodzie, następnie zmieszać z pozostałą po wyciągnięciu udek marynatą i polać po kapuście oraz udkach. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 80 minut, a następnie odkryć i dopiekać przez 15 minut, a najlepiej do pożądanego przez nas stopnia wypieczenia skórki kurczaka. Smacznego!