Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a zarazem wyśmienite danie, które praktycznie 'robi się samo', a takie dania chyba każdy lubi :) Pyszne udka z kurczaka ułożone na warstwie kapusty kiszonej to rewelacyjny pomysł na obiad, ciepłą kolacje czy spotkanie w gronie najbliższych.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 978
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Składniki
Udka lekko ponacinać, zamarynować w oliwie i przyprawach, odstawić na minimum 30 minut. Kapustę jeżeli jest zbyt kwaśna, to przepłukać, następnie dokładnie odcisnąć i pokroić. Duże naczynie żaroodporne lekko natłuścić oliwą, wyłożyć kapustę. Na kapuście ułożyć udka. Koncentrat dokładnie rozpuścić w wodzie, następnie zmieszać z pozostałą po wyciągnięciu udek marynatą i polać po kapuście oraz udkach. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 80 minut, a następnie odkryć i dopiekać przez 15 minut, a najlepiej do pożądanego przez nas stopnia wypieczenia skórki kurczaka. Smacznego!