Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, a zarazem wyśmienite danie, które praktycznie 'robi się samo', a takie dania chyba każdy lubi :) Pyszne udka z kurczaka ułożone na warstwie kapusty kiszonej to rewelacyjny pomysł na obiad, ciepłą kolacje czy spotkanie w gronie najbliższych.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 864
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22373
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 864
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22373
Składniki
Udka lekko ponacinać, zamarynować w oliwie i przyprawach, odstawić na minimum 30 minut. Kapustę jeżeli jest zbyt kwaśna, to przepłukać, następnie dokładnie odcisnąć i pokroić. Duże naczynie żaroodporne lekko natłuścić oliwą, wyłożyć kapustę. Na kapuście ułożyć udka. Koncentrat dokładnie rozpuścić w wodzie, następnie zmieszać z pozostałą po wyciągnięciu udek marynatą i polać po kapuście oraz udkach. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 80 minut, a następnie odkryć i dopiekać przez 15 minut, a najlepiej do pożądanego przez nas stopnia wypieczenia skórki kurczaka. Smacznego!