Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Proste, szybkie w przygotowanie danie pachnące lasem. Udka faszerowane leśnymi grzybami kurkami, danie rozpływam się w ustach, a zapach unosi po całym domu. Przekonaj się Sama.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8804
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7607
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5189
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328397
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8804
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7607
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5189
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328397
Składniki
1. Udka myję, usuwam kości ostrym nożem, zaczynając od szerszej część mięsa, rozcinam nożem wzdłuż kości. Mięso doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, ponieważ przyprawa jest bardzo słona.
2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym maślę. Do cebuli dodaję umyte, oczyszczone grzyby kurki. Smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Gotowym farszem napełniam otwór w mięsie i zawijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
4. Udka układam w rękawie do pieczenia na blaszce i piekę 40 minut w 180°C
5. Udka gotowe, podaję z ulubioną sałatką i ziemniakami. 6. Smacznego.