Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Proste, szybkie w przygotowanie danie pachnące lasem. Udka faszerowane leśnymi grzybami kurkami, danie rozpływam się w ustach, a zapach unosi po całym domu. Przekonaj się Sama.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 84
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 213
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 84
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 213
Składniki
1. Udka myję, usuwam kości ostrym nożem, zaczynając od szerszej część mięsa, rozcinam nożem wzdłuż kości. Mięso doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, ponieważ przyprawa jest bardzo słona.
2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym maślę. Do cebuli dodaję umyte, oczyszczone grzyby kurki. Smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Gotowym farszem napełniam otwór w mięsie i zawijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
4. Udka układam w rękawie do pieczenia na blaszce i piekę 40 minut w 180°C
5. Udka gotowe, podaję z ulubioną sałatką i ziemniakami. 6. Smacznego.