Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwie pieczenie przy jednym ogniu, czyli udka pieczone z warzywami to świetna i smaczna propozycja obiadowa!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Z oliwy, rozdrobnionego czosnku i przypraw przygotować marynatę; wszystko ze sobą połączyć. Udka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć, dokładnie obtoczyć w marynacie. Pozostawić na ok. 45 min. Jarzyny obrać/umyć i pokroić w plastry. Posypać kucharkiem, majerankiem i wymieszać. Na dużej blasze poukładać udka, "obsypać" jarzynami i włożyć do nagrzanego do temp. 160 stopni piekarnika.
Najpierw przez ok. 30 min. piec pod folia aluminiową, a następnie przez ok. 60 min. bez przykrycia. Upieczone udka podawać razem z jarzynami na półmisku :) Smacznego!