Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5521
Dodano: 04.05.2017
Odsłon: 4517
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Z oliwy, rozdrobnionego czosnku i przypraw przygotować marynatę; wszystko ze sobą połączyć. Udka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć, dokładnie obtoczyć w marynacie. Pozostawić na ok. 45 min. Jarzyny obrać/umyć i pokroić w plastry. Posypać kucharkiem, majerankiem i wymieszać. Na dużej blasze poukładać udka, "obsypać" jarzynami i włożyć do nagrzanego do temp. 160 stopni piekarnika.
Najpierw przez ok. 30 min. piec pod folia aluminiową, a następnie przez ok. 60 min. bez przykrycia. Upieczone udka podawać razem z jarzynami na półmisku :)
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)