Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwie pieczenie przy jednym ogniu, czyli udka pieczone z warzywami to świetna i smaczna propozycja obiadowa!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19890
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 516
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6930
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243330
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19890
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 516
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6930
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243330
Składniki
Z oliwy, rozdrobnionego czosnku i przypraw przygotować marynatę; wszystko ze sobą połączyć. Udka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć, dokładnie obtoczyć w marynacie. Pozostawić na ok. 45 min. Jarzyny obrać/umyć i pokroić w plastry. Posypać kucharkiem, majerankiem i wymieszać. Na dużej blasze poukładać udka, "obsypać" jarzynami i włożyć do nagrzanego do temp. 160 stopni piekarnika.
Najpierw przez ok. 30 min. piec pod folia aluminiową, a następnie przez ok. 60 min. bez przykrycia. Upieczone udka podawać razem z jarzynami na półmisku :) Smacznego!