Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz, podziel na 6 porcji. Cytrynę sparz, wytrzyj, pokrój w plasterki. Mięso posyp solą i pieprzem. Oprósz mąką, zrumień na oleju.
Cebule obierz, posiekaj, dodaj do kurczaka. Chwilę razem podsmaż. Podlej wodą. Wkrusz kostkę bulionową. Pomidory pokrój na kawałki. Dołóż do mięsa.
Dodaj też oliwki i plasterki cytryny. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 45 minut.
Kolendrę, natkę i tymianek opłucz, odłóż trochę, resztę ziół posiekaj.
Wrzuć do mięsa kilka minut przed końcem duszenia. Udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Naj