Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka Polonezy

Udka Polonezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 834 Ocena: 8864

Dodano:

Odsłon: 972

Nie ma nic lepszego od pieczonych udek z pieczarkowym farszem. Słynne były roladki tzw. Polonezy, więc czemu nie zrobić z takim samym farszem udek. Wyszły pyszne.

Składniki

  • • 9 udek z kurczaka
  • • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • • Olej do smażenia
  • Cebula
  • • ½ kg pieczarek
  • • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • • 2 łyżki musztardy sarepskiej
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka Polonezy

Przygotowanie

  1. 1. Z udek należy wyjąć kości, zaczynając od grubszej części mięsa, odcinamy mięso na około od samej kości, doprawiamy solą oraz przyprawą.

  2. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    4. Pod koniec prużenia dodajemy ketchup oraz musztardę i chwile prużymy.
    5. Gotowym farszem napełniamy kieszonki udek i zawijamy mięso tak żeby farsz był w środku.

  3. 6. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°C.

  4. 7. Udka gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń