Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego od pieczonych udek z pieczarkowym farszem. Słynne były roladki tzw. Polonezy, więc czemu nie zrobić z takim samym farszem udek. Wyszły pyszne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5498
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8822
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7679
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5249
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5498
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8822
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7679
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5249
Składniki
1. Z udek należy wyjąć kości, zaczynając od grubszej części mięsa, odcinamy mięso na około od samej kości, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Pod koniec prużenia dodajemy ketchup oraz musztardę i chwile prużymy. 5. Gotowym farszem napełniamy kieszonki udek i zawijamy mięso tak żeby farsz był w środku.
6. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°C.
7. Udka gotowe. 8. Smacznego.