Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone udka w sosie słodko kwaśnym z warzywami, możemy przygotować na niedzielny obiad. Pracy w przygotowaniu jest mało i bardzo prosto.
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 138
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 751
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 138
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 751
Składniki
1. Udka myjemy, kroimy na połowę, doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka oraz solą, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
2. W tym czasie, co mięso się piecze robimy sos. Cebule obieramy, drobno kroimy, pod smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane z nasion, pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórki i odlaną z zalewy kukurydzę. 3. Podlewamy 1 szklanką wody, następnie dodajemy przecier pomidorowy, cukier, ocet, oraz chili. 4. Na koniec sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i łączymy z mięsem.
5. Gotowe. 6. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Dania główne
Wielkanocne roladki z indyka nadziewane kapustą kiszoną i żurawiną
Dania główne
Wątróbka z ryżem
Dania główne
Schab duszony podany w pieczarkowym sosie
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Odsłon: 33
Wielkanocne roladki z indyka nadziewane kapustą kiszoną i żurawiną
Pyszne i proste w przygotowaniu świąteczne danie, idealne na wielkanocny stół.
Odsłon: 322