Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Udka myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Nacieram przyprawą uniwersalną i odstawiam na 1 godzinę.
Płatki kukurydziane rozgniatam. Majonez mieszam z przyprawą do kurczaka i pieprzem. Udka układam w formie, smaruję majonezem z przyprawami, oprószam płatkami.
Wstawiam do piekarnika i piekę, aż mięso jest miękkie. Podaję z ryżem lub ziemniakami.