Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w miodowej marynacie

Udka w miodowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4760

Dodano:

Odsłon: 1533

Udka pieczone, ale wcześniej marynowane w miodzie to mięso, które ja osobiście bardzo lubię i polecam innym...

Składniki

  • udka z kurczaka 4 szt
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • miód 25 g
  • papryczka chili 2/3 łyżeczki
  • oregano 1/2 łyżeczki
  • przyprawa curry 1/2 łyżeczki
  • oliwa orzechowa 2 łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z miodu, oliwy i przypraw przygotować marynatę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Umyte i osuszone udka obtoczyć w marynacie, następnie z powrotem przełożyć do naczynia i na noc schować do lodówki.

  2. Wyłożyć na blachę i piec w nagrzanym do ok. 150 stopni piekarniku przez ok. 80-100 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń