Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic smaczniejszego, jak młoda kapusta, którą przygotujemy w prosty, szybki sposób, a z dodatkiem mięsa drobiowego będzie smakować wyśmienicie
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1356
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1822
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 308
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1356
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1822
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 308
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 620
Składniki
1. Udka myję, doprawiam przyprawą Gyros, układam w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę 35 minut w 180°C.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozpuszczonym maśle. 3. Kapustę drobno kroję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Marchew, kapustę dodaję do cebuli, smażę. Następnie podlewam jedną szklanką wody, wsypuję Vegetę, majeranek, wlewam ocet, gotuję pięć minut i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody.
4. Kapustę łączę z upieczonymi udkami. 5. Gotowe. 6. Smacznego.