Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka z kurczaka po kurpiowsku"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Składniki
Rozgrzej olej z łyżką masła i obsmaż udka. Przełóż je do brytfanki, dopraw solą i pieprzem. Piecz 40 minut w temp. 200° C.
Plastry boczku wysmaż na patelni bez tłuszczu. Wyjmij. Na tej samej patelni zeszklij posiekaną cebulę.
Dodaj masło, plasterki pieczarek i podduś. Wlej bulion i na małym ogniu gotuj kilka minut.
Mąkę wymieszaj z winem i wlej do sosu. Gdy zgęstnieje, dołóż cebulki, koncentrat pomidorowy i zioła.
Naczynie żaroodporne wyłóż plastrami boczku. Na nich ułóż udka. Całość zalej sosem i zapiecz 5 minut.Źródło: Na żywo