Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka to zawsze sprawdzony pomysł na obiad. Tym razem w wersji zdecydowanie bardziej kalorycznej, bo obtoczone w majonezie, w posypce z przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią:) Pachniało w domu, oj pachniało. Udka są idealne spieczone, takie z chrupiącą skórką, którą bardzo lubimy.Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25859
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2985
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25859
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2985
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
Udka umyć, osuszyć papierem. Włożyć do miski, obtoczyć w przyprawie suszone pomidory, lekko oprószyć solą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Udka ułożyć na papierze do pieczenia, piec min. godzinę w temp. 190st. Udka są soczyste w środku, mają chrupiącą skórkę i pachną obłędnie :)
Polecam:)