Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka to zawsze sprawdzony pomysł na obiad. Tym razem w wersji zdecydowanie bardziej kalorycznej, bo obtoczone w majonezie, w posypce z przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią:) Pachniało w domu, oj pachniało. Udka są idealne spieczone, takie z chrupiącą skórką, którą bardzo lubimy.Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118011
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8374
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118011
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8374
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2093
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Udka umyć, osuszyć papierem. Włożyć do miski, obtoczyć w przyprawie suszone pomidory, lekko oprószyć solą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Udka ułożyć na papierze do pieczenia, piec min. godzinę w temp. 190st. Udka są soczyste w środku, mają chrupiącą skórkę i pachną obłędnie :)
Polecam:)