Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z kurczaka w majonezie

Udka z kurczaka w majonezie

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 2740

Dodano:

Odsłon: 3888

Udka z kurczaka to zawsze sprawdzony pomysł na obiad. Tym razem w wersji zdecydowanie bardziej kalorycznej, bo obtoczone w majonezie, w posypce z przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią:) Pachniało w domu, oj pachniało. Udka są idealne spieczone, takie z chrupiącą skórką, którą bardzo lubimy.Polecam.

Składniki

  • 6 udek z kurczaka
  • 1 opakowanie przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • mały słoik majonezu
  • sól do smaku
  • czerwona cebula
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka z kurczaka w majonezie

Przygotowanie

  1. Udka umyć, osuszyć papierem. Włożyć do miski, obtoczyć w przyprawie suszone pomidory, lekko oprószyć solą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.

  2. Udka ułożyć na papierze do pieczenia, piec min. godzinę w temp. 190st. Udka są soczyste w środku, mają chrupiącą skórkę i pachną obłędnie :)

  3. Polecam:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń