Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka to zawsze sprawdzony pomysł na obiad. Tym razem w wersji zdecydowanie bardziej kalorycznej, bo obtoczone w majonezie, w posypce z przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią:) Pachniało w domu, oj pachniało. Udka są idealne spieczone, takie z chrupiącą skórką, którą bardzo lubimy.Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1969
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2669
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1969
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2669
Składniki
Udka umyć, osuszyć papierem. Włożyć do miski, obtoczyć w przyprawie suszone pomidory, lekko oprószyć solą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Udka ułożyć na papierze do pieczenia, piec min. godzinę w temp. 190st. Udka są soczyste w środku, mają chrupiącą skórkę i pachną obłędnie :)
Polecam:)