Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka to zawsze sprawdzony pomysł na obiad. Tym razem w wersji zdecydowanie bardziej kalorycznej, bo obtoczone w majonezie, w posypce z przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią:) Pachniało w domu, oj pachniało. Udka są idealne spieczone, takie z chrupiącą skórką, którą bardzo lubimy.Polecam.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5702
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 618
Składniki
Udka umyć, osuszyć papierem. Włożyć do miski, obtoczyć w przyprawie suszone pomidory, lekko oprószyć solą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Udka ułożyć na papierze do pieczenia, piec min. godzinę w temp. 190st. Udka są soczyste w środku, mają chrupiącą skórkę i pachną obłędnie :)
Polecam:)