Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka to zawsze sprawdzony pomysł na obiad. Tym razem w wersji zdecydowanie bardziej kalorycznej, bo obtoczone w majonezie, w posypce z przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią:) Pachniało w domu, oj pachniało. Udka są idealne spieczone, takie z chrupiącą skórką, którą bardzo lubimy.Polecam.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14771
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1746
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17086
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14771
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1746
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17086
Składniki
Udka umyć, osuszyć papierem. Włożyć do miski, obtoczyć w przyprawie suszone pomidory, lekko oprószyć solą, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Udka ułożyć na papierze do pieczenia, piec min. godzinę w temp. 190st. Udka są soczyste w środku, mają chrupiącą skórkę i pachną obłędnie :)
Polecam:)