Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite i eleganckie danie. Nie jest pracochłonne a efekt wspaniały!!!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3941
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415297
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2524
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3941
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415297
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2524
Składniki
Udka posypać przyprawami i ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki i rozłozyć dookoła udek. Czosnek nie obrany porozrzucać pomiędzy ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami i ziołami.
Zapiekać w temp. 180 st., aż udka się zrumienią a ziemniaki zmiękną i nabiorą złotego koloru.( u mnie przeważnie ok. godziny)