Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite i eleganckie danie. Nie jest pracochłonne a efekt wspaniały!!!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2824
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2824
Składniki
Udka posypać przyprawami i ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki i rozłozyć dookoła udek. Czosnek nie obrany porozrzucać pomiędzy ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami i ziołami.
Zapiekać w temp. 180 st., aż udka się zrumienią a ziemniaki zmiękną i nabiorą złotego koloru.( u mnie przeważnie ok. godziny)