Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na proste a smaczne niedzielne danie z udziałem kurczaka. Składniki łatwo dostępne, a sama potrawa nie jest pracochłonna.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3599
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1295
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2310
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1434
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3599
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1295
Składniki
Udka przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy z obu stron na złoty kolor, co trwa 5-6 minut. W tym czasie obieramy cebulę i czosnek i siekamy drobno. Włączamy piekarnik na 200 stopni Celsjusza.
Marchew obieramy i kroimy w plastry, a z papryki usuwamy gniazdo z pestkami. Zagotowujemy wodę w czajniku.
Usmażone udka składamy do żaroodpornego naczynia lub garnka casserole, a na pozostałym tłuszczu smażymy cebulę i czosnek , ale nie przypiekamy. Dodajemy tymianek.
Do szklanki wsypujemy przyprawę Kucharek, uzupełniamy gorącą wodą i dodajemy do udek. Dodajemy również usmażoną cebulę z czosnkiem oraz plastry marchwi oraz kawałki papryki.
Naczynie przykrywamy pokrywką i pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upływie pół godziny odkrywamy pokrywkę i pieczemy dalsze pół godziny lub 20 minut.
Udka wyjmujemy z naczynia, zagęszczamy ulubionym sosem i z powrotem wkładamy udka do naczynia. Podajemy z ziemniakami lub kaszą oraz surówką.