Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie można przygotować także skrzydełka czy pałki.
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2070
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1988
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 444
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2070
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1988
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 444
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 20
Składniki
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę. W jednej misce umieszczamy składniki marynaty, mieszamy je razem.
Udka obtaczamy kolejno w marynacie i układamy razem w drugiej misce. Polewamy resztą marynaty. Obtoczone w marynacie mięso przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Mięso najlepiej jest marynować wieczorem i zostawić w lodówce na całą noc. Następnego dnia można już rozpocząć pieczenie.
Następnie udka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piekarnik nagrzewamy do 200stopni i wstawiamy do niego mięso. Pieczemy bez przykrycia około 40-45 minut. W połowie pieczenia udka odwracamy na drugą stronę.