Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie można przygotować także skrzydełka czy pałki.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę. W jednej misce umieszczamy składniki marynaty, mieszamy je razem.
Udka obtaczamy kolejno w marynacie i układamy razem w drugiej misce. Polewamy resztą marynaty. Obtoczone w marynacie mięso przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Mięso najlepiej jest marynować wieczorem i zostawić w lodówce na całą noc. Następnego dnia można już rozpocząć pieczenie.
Następnie udka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piekarnik nagrzewamy do 200stopni i wstawiamy do niego mięso. Pieczemy bez przykrycia około 40-45 minut. W połowie pieczenia udka odwracamy na drugą stronę.