Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie można przygotować także skrzydełka czy pałki.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2564
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42616
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 570
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 23
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2564
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42616
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 570
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 23
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 218
Składniki
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy marynatę. W jednej misce umieszczamy składniki marynaty, mieszamy je razem.
Udka obtaczamy kolejno w marynacie i układamy razem w drugiej misce. Polewamy resztą marynaty. Obtoczone w marynacie mięso przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Mięso najlepiej jest marynować wieczorem i zostawić w lodówce na całą noc. Następnego dnia można już rozpocząć pieczenie.
Następnie udka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Piekarnik nagrzewamy do 200stopni i wstawiamy do niego mięso. Pieczemy bez przykrycia około 40-45 minut. W połowie pieczenia udka odwracamy na drugą stronę.