Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarniku. Udka wychodzą soczyste , mięsko kruche, a skórka chrupiąca. Polecam
miska lub naczynie, blaszka, nóż,
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 123
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3898
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 123
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3898
Składniki
Udka po oczyszczeniu , umyciu i osuszeniu wkładam do większej miski lub naczynia, wlewam oliwę, dodaję wszystkie przyprawy i dokładnie mieszam tak by całe udka pokryły się przyprawami. Zakrywam ścierką i odkładam na 2 - 3 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie przekładam na większą blaszkę do pieczenia, zalewam pozostałą marynatą. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekle do miękkości mięsa i ładnego spieczenia. Takie udka podaję na stół do sałatek lub pieczywa, albo po prostu do obiadu. Są pyszne. Polecam i życzę smacznego Rada; Najlepsze są udka mniejsze, ja niestety dostałam kupić tylko takie duże więc po upieczeniu podzieliłam udko na dwie części.
Udka zamarynowane.
Udka gotowe do pieczenia.
Udka gotowe do podania, po upieczeniu.