Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarniku. Udka wychodzą soczyste , mięsko kruche, a skórka chrupiąca. Polecam
miska lub naczynie, blaszka, nóż,
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 734
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4859
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45490
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 734
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4859
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45490
Składniki
Udka po oczyszczeniu , umyciu i osuszeniu wkładam do większej miski lub naczynia, wlewam oliwę, dodaję wszystkie przyprawy i dokładnie mieszam tak by całe udka pokryły się przyprawami. Zakrywam ścierką i odkładam na 2 - 3 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie przekładam na większą blaszkę do pieczenia, zalewam pozostałą marynatą. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekle do miękkości mięsa i ładnego spieczenia. Takie udka podaję na stół do sałatek lub pieczywa, albo po prostu do obiadu. Są pyszne. Polecam i życzę smacznego Rada; Najlepsze są udka mniejsze, ja niestety dostałam kupić tylko takie duże więc po upieczeniu podzieliłam udko na dwie części.
Udka zamarynowane.
Udka gotowe do pieczenia.
Udka gotowe do podania, po upieczeniu.