Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu., znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół. Danie można podać z ryżem lub makaronem. Koniecznie wypróbuj.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 357
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 199
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 243
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 305
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 58
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 357
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 199
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 243
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 305
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 58
Składniki
1. Udka myję, osuszam, usuwam kości oraz skórę i kroję na mniejsze kawałki. Przekłam do miski, dodaję trzy łyżki sosu sojowego jasnego, miód, skrobie ziemniaczaną oraz sól i dokładnie mieszam. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą.
2. Cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso z udek. Gdy mięso zmieni kolor na jasno brązowy wtedy dodaję po kolei warzywa. 3. Marchew obieram, kroję w słupki 4. Następnie myję, obieram z nasion, kroję w drobne paseczki papryki. 5. Grzyby Mun odlewam z wody, kroję w paseczki. 6. Kapustę pekińską szatkuję drobno.
7. Mięso z warzywami podlewamy jedną szklanką wody, wlewamy trzy łyżki sosu sojowego ciemnego, sos Chili, wsypujemy szczyptę Chili i ewentualnie solimy. Wszystko razem gotujemy do chwili aż warzywa i mięso będą miękkie. 8. Gotowe. 9. Smacznego.