Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z kurczaka zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu., znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół. Danie można podać z ryżem lub makaronem. Koniecznie wypróbuj.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
1. Udka myję, osuszam, usuwam kości oraz skórę i kroję na mniejsze kawałki. Przekłam do miski, dodaję trzy łyżki sosu sojowego jasnego, miód, skrobie ziemniaczaną oraz sól i dokładnie mieszam. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą.
2. Cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso z udek. Gdy mięso zmieni kolor na jasno brązowy wtedy dodaję po kolei warzywa. 3. Marchew obieram, kroję w słupki 4. Następnie myję, obieram z nasion, kroję w drobne paseczki papryki. 5. Grzyby Mun odlewam z wody, kroję w paseczki. 6. Kapustę pekińską szatkuję drobno.
7. Mięso z warzywami podlewamy jedną szklanką wody, wlewamy trzy łyżki sosu sojowego ciemnego, sos Chili, wsypujemy szczyptę Chili i ewentualnie solimy. Wszystko razem gotujemy do chwili aż warzywa i mięso będą miękkie. 8. Gotowe. 9. Smacznego.