Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe danie na niedzielny obiad i nie tylko...
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 271
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 98
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 67
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 271
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 98
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 67
Składniki
W podudziach ( wzdłuż kości) palcem zrobić kieszonkę na śliwki. Włożyć do środka po dwie śliwki.
Z podanych składników zrobić zalewę w której moczymy przygotowane podudzia. Kurczaka układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zalewamy pozostałą zalewą ( można dorzucić jeszcze do sosu kilka śliwek). Odstawiamy na 1-2 godz.
Piec w 180 stopni przez ok. 1,5 godz. Na 15 - 20 min. przed końcem pieczenia można otworzyć naczynie aby udka ładnie się zarumieniły.
Podawać gorące np. z brązowym ryżem.