Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe danie na niedzielny obiad i nie tylko...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
W podudziach ( wzdłuż kości) palcem zrobić kieszonkę na śliwki. Włożyć do środka po dwie śliwki.
Z podanych składników zrobić zalewę w której moczymy przygotowane podudzia. Kurczaka układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zalewamy pozostałą zalewą ( można dorzucić jeszcze do sosu kilka śliwek). Odstawiamy na 1-2 godz.
Piec w 180 stopni przez ok. 1,5 godz. Na 15 - 20 min. przed końcem pieczenia można otworzyć naczynie aby udka ładnie się zarumieniły.
Podawać gorące np. z brązowym ryżem.