Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe danie na niedzielny obiad i nie tylko...
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Składniki
W podudziach ( wzdłuż kości) palcem zrobić kieszonkę na śliwki. Włożyć do środka po dwie śliwki.
Z podanych składników zrobić zalewę w której moczymy przygotowane podudzia. Kurczaka układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym i zalewamy pozostałą zalewą ( można dorzucić jeszcze do sosu kilka śliwek). Odstawiamy na 1-2 godz.
Piec w 180 stopni przez ok. 1,5 godz. Na 15 - 20 min. przed końcem pieczenia można otworzyć naczynie aby udka ładnie się zarumieniły.
Podawać gorące np. z brązowym ryżem.