Udziec rozpływa się w ustach,w aromatycznym i smacznym sosie. Serdecznie polecam tak przygotowane mięso:)
Udziec z indyka w sosie kurkowo-paprykowym.
Składniki
- 1,5 kg udźca z indyka
- 1 czerwona papryka
- 200g kurek
- 2 cebule
- 1/4 kostki masła
- po łyżeczce-przyprawy do gulaszu,papryki czerwonej słodkiej,suszonego lubczyku,suszonego czosnku
- 2 papryczki z zalewy peperroni
- 150ml śmietany 18%
- 2 łyżki mąk pszennej
- pieprz i sól do smaku
Składniki
- 1,5 kg udźca z indyka
- 1 czerwona papryka
- 200g kurek
- 2 cebule
- 1/4 kostki masła
- po łyżeczce-przyprawy do gulaszu,papryki czerwonej słodkiej,suszonego lubczyku,suszonego czosnku
- 2 papryczki z zalewy peperroni
- 150ml śmietany 18%
- 2 łyżki mąk pszennej
- pieprz i sól do smaku

Etapy przygotowania
Cebule pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Dodać kurki i usmażyć przez około 10min. Dodać paprykę pokrojoną w grubsze plastry i jeszcze przez 5 min.smażyć. Na końcu dodać posiekany koperek. Mięso pokroić w porcje jakie nam pasują. Dać do rondla i zalać wodą by mięso było przykryte.Wsypać czosnek suszony,paprykę,przyprawę do gulaszu,lubczyk. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie dodajemy zawartość patelni,oraz papryczki peperoni drobno pokrojone. Osobno roztrzepać 2 łyżki mąki w małej ilości zimnej wody. Wlać do sosu. Śmietanę zahartować sosem i również wlać. Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,ja dodaję jeszcze maggi.

Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 338
Ostatnio komentowane przepisy
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 338



Składniki
- 1,5 kg udźca z indyka
- 1 czerwona papryka
- 200g kurek
- 2 cebule
- 1/4 kostki masła
- po łyżeczce-przyprawy do gulaszu,papryki czerwonej słodkiej,suszonego lubczyku,suszonego czosnku
- 2 papryczki z zalewy peperroni
- 150ml śmietany 18%
- 2 łyżki mąk pszennej
- pieprz i sól do smaku
Cebule pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Dodać kurki i usmażyć przez około 10min. Dodać paprykę pokrojoną w grubsze plastry i jeszcze przez 5 min.smażyć. Na końcu dodać posiekany koperek. Mięso pokroić w porcje jakie nam pasują. Dać do rondla i zalać wodą by mięso było przykryte.Wsypać czosnek suszony,paprykę,przyprawę do gulaszu,lubczyk. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie dodajemy zawartość patelni,oraz papryczki peperoni drobno pokrojone. Osobno roztrzepać 2 łyżki mąki w małej ilości zimnej wody. Wlać do sosu. Śmietanę zahartować sosem i również wlać. Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,ja dodaję jeszcze maggi.
Smacznego!