Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jeszcze ich nie jedliście, to koniecznie musicie spróbować. Te pyszne gołąbki to idealna alternatywa, do naszych tradycyjnych gołąbków z mięsem i ryżem. Podane z sosem pieczarkowym smakują rewelacyjnie. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Pyszne i tanie.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101263
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5788
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101263
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5788
Składniki
Z KAPUSTY USUNĄĆ USZKODZONE LIŚCIE I WYCIĄĆ GŁĄB. DOBRZE WYPŁUKAĆ. KAPUSTĘ WŁOŻYĆ DO DUŻEGO GARNKA I ZALAĆ OSOLONYM WRZĄTKIEM. PRZYKRYĆ POKRYWKA I PARZYĆ PRZEZ OKOŁO 15 MINUT.
BOCZEK I CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ. NA GORĄCEJ PATELNI PODSMAŻYĆ BOCZEK I DODAĆ CEBULĘ. CEBULĘ ZESZKLIĆ NA BOCZKU POD KONIEC SMAŻENIA DODAĆ CZOSNEK.
ZIEMNIAKI OBRAĆ, ZETRZEĆ NA TARCE O MAŁYCH OCZKACH I ODSĄCZYĆ Z NICH SOK NA SICIE. ODCEDZONE ZIEMNIAKI PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, DODAĆ DO NICH USMAŻONY BOCZEK Z CEBULĄ,ŻÓŁTKO, ZMIELONE MIĘSO, STARTĄ MARCHEW I PRZYPRAWY. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. TAK PRZYGOTOWANYM FARSZEM NADZIEWAĆ LIŚCIE KAPUSTY I ZAWIJAĆ GOŁĄBKI.
GOŁĄBKI PRZED PIECZENIEM MOŻNA OBSMAŻYĆ NA TŁUSZCZU. ZRUMIENIONE GOŁĄBKI UKŁADAĆ W WYŁOŻONEJ LIŚĆMI KAPUSTY BRYTFANCE. GOŁĄBKI PRZYKRYĆ WARSTWA LIŚCI Z KAPUSTY, ZALAĆ BULIONEM I PIEC W 180 ST. C. PRZEZ 1 – 1 1/2 GODZINY, GOTOWE PODAWAĆ Z SOSEM GRZYBOWYM LUB PIECZARKOWYM. SMACZNEGO!