Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne uszka z grzybami do wigilijnego barszczu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1268
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 87
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 495
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1268
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 87
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 495
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w wodzie.
Rozpuścić na patelni łyżkę masła i dodać wcześniej pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Odcedzić namoczone grzyby, posiekać i dodać na patelnię do cebuli. Wszystko razem podsmażyć i odstawić do przestygnięcia.
Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo cienko (dużo cieniej niż na pierogi).
Wyciąć niewielkie kwadraciki, nałożyć farsz, skleić.