Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
        
        
                Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki obrać, pokroić, dodać do kapusty, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dusić na małym ogniu przez pół godziny. Z 30 dag mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, cukru i drożdży zarobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Do reszty mleka dodać margarynę lekko podgrzewać do jej rozpuszczenia, wbić jajka, wsypać resztę mąki, sól i rozczyn. Wyrobić ręką gładkie ciasto aż będzie odstawało od ręki. I ponownie odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Podrośnięte ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką (tak jak na pierogi). Szklanką wycinać kółka i małą łyżeczką nakładać przygotowany farsz. Sklejać podobnie jak uszka tylko nie do końca.
Gotowe uszka układać na płaskiej okrągłej formie, piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.