Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka na inny sposób.
Wykonanie farszu:
Pieczarki obrać, pokroić, dodać do kapusty, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dusić na małym ogniu przez pół godziny. Z 30 dag mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, cukru i drożdży zarobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Do reszty mleka dodać margarynę lekko podgrzewać do jej rozpuszczenia, wbić jajka, wsypać resztę mąki, sól i rozczyn. Wyrobić ręką gładkie ciasto aż będzie odstawało od ręki. I ponownie odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Podrośnięte ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką (tak jak na pierogi). Szklanką wycinać kółka i małą łyżeczką nakładać przygotowany farsz. Sklejać podobnie jak uszka tylko nie do końca.
Gotowe uszka układać na płaskiej okrągłej formie, piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Przekąska dla amatorów śledzika ;) Najlepiej smakuje po tygodniowym "leżakowa...
Odsłon: 5207
Proste do przygotowania i pyszne uszka z rodzynkami. Polecam do świątecznej k...
Odsłon: 449
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 25
Polecam muszle makaronowe nadziane farszem z sera, łososia , oliwek . Muszle...
Odsłon: 56
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 25
Polecam muszle makaronowe nadziane farszem z sera, łososia , oliwek . Muszle...
Odsłon: 56
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki obrać, pokroić, dodać do kapusty, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dusić na małym ogniu przez pół godziny. Z 30 dag mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, cukru i drożdży zarobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Do reszty mleka dodać margarynę lekko podgrzewać do jej rozpuszczenia, wbić jajka, wsypać resztę mąki, sól i rozczyn. Wyrobić ręką gładkie ciasto aż będzie odstawało od ręki. I ponownie odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Podrośnięte ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką (tak jak na pierogi). Szklanką wycinać kółka i małą łyżeczką nakładać przygotowany farsz. Sklejać podobnie jak uszka tylko nie do końca.
Gotowe uszka układać na płaskiej okrągłej formie, piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym
Dania główne
Tajskie czerwone curry
Dania główne
Makaronowe muszle nadziewane serem feta
Dania główne
Gofry z cukinii
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 1
Tajskie czerwone curry
Przygotowane w multicookerze instant pot/szybkowar/pressure cooker. W tym pr...
Odsłon: 23