Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z suszonymi grzybami z dodatkiem pieczarek są wyśmienite. Puree z dyni dodany do ciasta nadaje pięknego koloru. Nie może ich zabraknąć na świątecznym stole, lecz można je przygotować o każdej porze roku, zawsze pysznie smakują.
Do ciepłej wody dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, mus z dyni, połączyć z ciepłą wodą.
Zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Suszone grzyby dokładnie wypłukać, zamoczyć na 2-3 godziny. Następnie ugotować, wyjąć z wody, drobno posiekać. ( wywar z grzybów można wykorzystać do przygotowania zupy). Pieczarki umyć i zetrzeć na grubej tarce.
Na patelni z rozgrzanym masłem zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wsypać pieczarki i posiekane suszone grzyby, smażyć przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, włożyć porcję grzybów
Krążki ciasta złożyć na pół, dokładnie zlepić dociskając widelcem.
Na palcu zawinąć powstałe rożki i razem zlepić.
W dużym garnku zagotować wodę, osolić, wlać łyżkę oleju, stopniowo wrzucać uszka, delikatnie zamieszać i gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać z czerwonym barszczem lub okraszone podsmażoną cebulką.
Barszcz czerwony z uszkami jest daniem, bez którego wiele osób nie wyobraża s...
Odsłon: 1188
Proste do przygotowania i pyszne uszka z rodzynkami. Polecam do świątecznej k...
Odsłon: 426
Sałatka z dodatkiem serka wiejskiego. Idealna np. do grilla
Odsłon: 40
Sałatka z dodatkiem serka wiejskiego. Idealna np. do grilla
Odsłon: 40
Składniki
Do ciepłej wody dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, mus z dyni, połączyć z ciepłą wodą. Zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Suszone grzyby dokładnie wypłukać, zamoczyć na 2-3 godziny. Następnie ugotować, wyjąć z wody, drobno posiekać. ( wywar z grzybów można wykorzystać do przygotowania zupy). Pieczarki umyć i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni z rozgrzanym masłem zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wsypać pieczarki i posiekane suszone grzyby, smażyć przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, włożyć porcję grzybów
Krążki ciasta złożyć na pół, dokładnie zlepić dociskając widelcem.
Na palcu zawinąć powstałe rożki i razem zlepić. W dużym garnku zagotować wodę, osolić, wlać łyżkę oleju, stopniowo wrzucać uszka, delikatnie zamieszać i gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z czerwonym barszczem lub okraszone podsmażoną cebulką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 18
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 134