Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie bez nich wigilijnego barszczu.
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1665
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1942
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1665
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1942
Składniki
Mąkę należy przesiać, zrobić dołek i wlewać stopniowo wrzątek. Wrzątku ma być tyle, aby ciasto zabrało. Zagnieść ciasto. Ciasto jest gładkie i jedwabiste w dotyku. Przed wykonaniem ciasta na uszka, wcześniej przygotowałam grzyby. 3/4 litrowego słoika suszonych grzybów leśnych, wypłukać na sitku. Następnie zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę, aż napęcznieją. Następnie zagotować z liściem, zielem angielskim, dodać sól i pieprz. Zmielić. Ciasto rozwałkować bardzo cienko. Nakładać małą łyżeczką farsz i zlepić uszka w tradycyjny sposób. Mrożę surowe, rozkładam na tacce, gdy stwardnieją wkładam do pojemnika. Smacznego Świętowania :)