Do góry

Dania główne Przepis na:

Uszka z leśnymi grzybami

Uszka z leśnymi grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 7593

Dodano:

Odsłon: 4229

Nie wyobrażam sobie bez nich wigilijnego barszczu.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Uszka z leśnymi grzybami

Przygotowanie

  1. Mąkę należy przesiać, zrobić dołek i wlewać stopniowo wrzątek. Wrzątku ma być tyle, aby ciasto zabrało. Zagnieść ciasto. Ciasto jest gładkie i jedwabiste w dotyku.

    Przed wykonaniem ciasta na uszka, wcześniej przygotowałam grzyby.

    3/4 litrowego słoika suszonych grzybów leśnych, wypłukać na sitku. Następnie zalać wrzątkiem i odstawić na godzinę, aż napęcznieją.
    Następnie zagotować z liściem, zielem angielskim, dodać sól i pieprz.

    Zmielić.

    Ciasto rozwałkować bardzo cienko. Nakładać małą łyżeczką farsz i zlepić uszka w tradycyjny sposób.

    Mrożę surowe, rozkładam na tacce, gdy stwardnieją wkładam do pojemnika.

    Smacznego Świętowania :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń