Do góry

Dania główne Przepis na:

Vyprážaný syr

Vyprážaný syr

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 3104

Słowacki przysmak ;)

Składniki

  • ser Edam
  • mąka
  • jajo
  • bułka tarta
  • olej
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Vyprážaný syr

Przygotowanie

  1. Ser pokroić w plastry ok. 1,5cm i panierujemy jak schabowe: mąka, jajo, bułka - można powtórzyć.
    Na ser przed panierowaniem można położyć plasterek szynki.
    Schować na ok. 30 min do zamrażalki.
    Kłaść na gorący olej i smażyć z dwóch stron, aż zacznie puchnąć.
    Podawać z frytkami, surówką i sosem tatarskim.
    Mniam mniam :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hawiera 15 kwietnia 2014 Bardzo lubię to danie. Jednak sera nie mrożę przed smażeniem.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beeatka88 11 kwietnia 2014 to znaczy ze ten ser trzeba opanierowac i wtedy z panierka przymrozic? to tu jest sposob na dobry serek prazony chyba? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń