Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokietami gdyż zamiast smażenia placków na krokiety przygotowujemy je w waflu. Polecam.
nóż, miska, patelnia, ścierka, deska do krojenia,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15696
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4727
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15696
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4727
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Składniki
Przygotowanie farszu ; Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pokrojoną i podsmażoną cebulkę razem z rozmrożonymi podgrzybkami ( jeżeli mamy świeże pieczarki to obieramy, kroimy i również podsmażamy z cebulką). Dodajemy jajko , bułkę tartą ( 2 - 3 łyżki) oraz przyprawy dokładnie wyrabiamy razem do połączenia składników. Wafle rozkładamy skrapiamy mlekiem , nakrywamy mokrą ścierką i zostawiamy aż wafle będą w stanie się zwinąć. Ściągamy ścierkę i nakładamy farsz rozsmarowując po całej wafli, zwijamy w rulon , kroimy w kawałki , obtaczamy w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony na złoty , rumiany kolor. Smacznego.
Przygotowanie krokietów.
Krokiety przygotowane do panierowania.
Smażenie krokietów.
Krokiety gotowe do podania.