Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokietami gdyż zamiast smażenia placków na krokiety przygotowujemy je w waflu. Polecam.
nóż, miska, patelnia, ścierka, deska do krojenia,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7873
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1091
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13637
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7873
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1091
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13637
Składniki
Przygotowanie farszu ; Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pokrojoną i podsmażoną cebulkę razem z rozmrożonymi podgrzybkami ( jeżeli mamy świeże pieczarki to obieramy, kroimy i również podsmażamy z cebulką). Dodajemy jajko , bułkę tartą ( 2 - 3 łyżki) oraz przyprawy dokładnie wyrabiamy razem do połączenia składników. Wafle rozkładamy skrapiamy mlekiem , nakrywamy mokrą ścierką i zostawiamy aż wafle będą w stanie się zwinąć. Ściągamy ścierkę i nakładamy farsz rozsmarowując po całej wafli, zwijamy w rulon , kroimy w kawałki , obtaczamy w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony na złoty , rumiany kolor. Smacznego.
Przygotowanie krokietów.
Krokiety przygotowane do panierowania.
Smażenie krokietów.
Krokiety gotowe do podania.