Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokietami gdyż zamiast smażenia placków na krokiety przygotowujemy je w waflu. Polecam.
nóż, miska, patelnia, ścierka, deska do krojenia,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3906
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415060
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2448
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3906
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415060
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2448
Składniki
Przygotowanie farszu ; Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pokrojoną i podsmażoną cebulkę razem z rozmrożonymi podgrzybkami ( jeżeli mamy świeże pieczarki to obieramy, kroimy i również podsmażamy z cebulką). Dodajemy jajko , bułkę tartą ( 2 - 3 łyżki) oraz przyprawy dokładnie wyrabiamy razem do połączenia składników. Wafle rozkładamy skrapiamy mlekiem , nakrywamy mokrą ścierką i zostawiamy aż wafle będą w stanie się zwinąć. Ściągamy ścierkę i nakładamy farsz rozsmarowując po całej wafli, zwijamy w rulon , kroimy w kawałki , obtaczamy w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony na złoty , rumiany kolor. Smacznego.
Przygotowanie krokietów.
Krokiety przygotowane do panierowania.
Smażenie krokietów.
Krokiety gotowe do podania.