Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na danie zarówno na obiad jak i do serwowania dla gości na imprezie.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 76
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2508
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 570
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 76
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2508
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 570
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Składniki
Ciasto przygotowuję w specjalnej misce do ciasta drożdżowego. Drożdże rozpuścić z cukrem i solą. Olej podgrzać z mlekiem. Jajko wbić do miski z drożdżami, następnie dodać mleko z olejem. Wymieszać. Dodać przesitowaną mąkę, wymieszać. Zamknąć miskę i wyrobić ciasto kilkunastoma kulistymi ruchami. Odłożyć w ciepłe miejsce np. do ciepłej wody czy na kaloryfer. Gdy ciasto będzie gotowe miska powinna sama się otworzyć. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki i razem usmażyć. Doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować i podzielić na trzy paski. Polać ketchupem. Na każdym ułożyć inne składniki: 1-boczek pokrojony w paski 2-usmażone pieczarki 3-żółty ser pokrojony w plasterki.
Każdy pasek złożyć i skleić na brzegu. Paski splatać jak warkocza. Na wierzchu można posmarować białkiem.
Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Warkocz najlepiej przełożyć do keksówki, aby zachował kształt.