Do góry

Dania główne Przepis na:

Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis dnia 2020-01-22
Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 11862

Dodano:

Odsłon: 15304

Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Pieczarki 200 g
  • Mięso mielone z indyka 400 g
  • Przecier pomidorowy 2 łyżki
  • Cebula średnia
  • Natka pietruszki łyżka
  • Ser żółty 100 g
  • Jajko
  • Sezam
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyć do miękkości pokrojoną w kosteczkę cebulę. dodać pokrojone pieczarki i smażyć je do odparowania wody.

    Kolejno dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci swój "surowy kolor". Dodajemy dwie łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.

    Wszystko razem mieszamy i odstawiamy z ognia do przestudzania. Gdy farsz przestygnie dodać żółtko i wymieszać.

    Ciasto francuskie rozwinąć na blacie. Na środku ciasta francuskiego wyłożyć farsz. Na koniec posypać serem. Boki ciasta francuskiego ponacinać na paski. Zaplatać na przemian paski raz z lewej raz z prawej strony. ( patrz film poniżej).

    Ciasto posmarować białkiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec przez ok 20-25 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 stycznia Za dużo, za dużo ... tych przepisów na raz hehe. Teraz to człowiek nie wie, co zrobić ze sobą do obiadu, bo język wisi na brodzie ;) Pyszne jedzonko, "francuz" zawsze się sprawdza :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń