Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Prosty sposób na ciepłą kolację"
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 24
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 439
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 183
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 24
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 439
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 183
Składniki
Otworzyć opakowanie i wyjąć saszetkę z przyprawami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego, wsypać zawartość opakowania (bez rozmrażania) i dodać dwie łyżki wody. Smażyć ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu. Pod koniec smażenia wsypać pokrojone międzyczasie parówki w plasterki. Wsypać przyprawy z saszetki i dokładnie wymieszać. Doprawić ewentualnie solą, maggi, pieprzem i czosnkiem, na sam koniec wbić 3-4 jajka i smażyć, aż białko się zetnie. Podawać na gorąco jako danie samodzielne np. ze świeżym chlebem. Warzywa można również doprawić ostrym ajwarem z papryki. Nada to potrawie bardzo ładny kolor i bardziej wyrazistego smaku.