Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa na patelnię z pomysłem

Warzywa na patelnię z pomysłem

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 5686

"Prosty sposób na ciepłą kolację"

Składniki

  • warzywa na patelnię 1 opakowanie (ja użyłam Poltino: warzywa na patelnię z makaronem i przyprawą rzymską)
  • parówki 4 sztuki (ja wybrałam Berlinki)
  • jajka 4 sztuki
  • sól, pieprz,
  • maggi, czosnek wyciśnięty lub suszony w płatkach
  • ajwar paprykowy (opcjonalnie)
  • olej
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Otworzyć opakowanie i wyjąć saszetkę z przyprawami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego, wsypać zawartość opakowania (bez rozmrażania) i dodać dwie łyżki wody. Smażyć ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu. Pod koniec smażenia wsypać pokrojone międzyczasie parówki w plasterki. Wsypać przyprawy z saszetki i dokładnie wymieszać. Doprawić ewentualnie solą, maggi, pieprzem i czosnkiem, na sam koniec wbić 3-4 jajka i smażyć, aż białko się zetnie.

    Podawać na gorąco jako danie samodzielne np. ze świeżym chlebem.

    Warzywa można również doprawić ostrym ajwarem z papryki. Nada to potrawie bardzo ładny kolor i bardziej wyrazistego smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dobruska950 13 czerwca 2017 Dzięki za przepis, szukałam czegoś na szybko ale żeby też było smaczne i sycące. Ja zamiast parówek dodałam kiełbasy wędzonej oraz świeżego szczypioru i koperku.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń