Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z pulpetami

Warzywa z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2654 Ocena: 21134

Dodano:

Odsłon: 742

Super rozgrzewające danie.

Składniki

  • Warzywa:
  • Zielony groszek
  • fasolka szparagowa
  • Marchew
  • Kalarepa
  • Pietruszka
  • Składniki na pulpety
  • mięso wieprzowe mielone 25 dag
  • Czosnek 2 ząbki
  • Masło 1 łyżka
  • Kasza manna 3 łyżki
  • Jajo kurze 1 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Warzywa z pulpetami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Warzywa opłukać, pokroić, zalać jednym litrem gorącej osolonej wody i gotować. Z mięsa, kaszy, jajka, posiekanej natki pietruszki, posiekanego czosnku i przypraw przyrządzić pulpety. Pod koniec gotowania warzyw, włożyć pulpety, gotować 15 minut. Podawać potrawę z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń