Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu jednopatelniowe danie dla miłośników warzyw.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24982
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24982
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Nieobraną cukinię kroję w 1 cm plastry, potem w ćwiartki, zasypuję odrobiną soli. Odstawiam na 10 minut.Potem odcedzam pod bieżącą wodą. Marchew pietruszkę, seler obieram i kroję w 1 cm kostkę. Pora kroję w półplasterki. Pomidora obieram ze skórki, wydrążam pestki i kroję w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewam olej, dodaję pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i pora, przesmażam 5 minut na średnim ogniu, mieszając. Potem zmniejszam ogień i duszę pod przykrywką 5 minut. Zwiększam ogień, dodaję cukinię, pomidora, przyprawę i przesmażam często mieszając około 10-15 minut. Następnie dodaję przecier wymieszamy z wodą, doprawiam solą, pieprzem i smażę jeszcze 5-10 minut. Gotowe danie posypujemy kolendrą, podajemy z ryżem, kaszą lub makaronem.