Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu jednopatelniowe danie dla miłośników warzyw.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10276
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2089
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 84
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10276
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2089
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 84
Składniki
Nieobraną cukinię kroję w 1 cm plastry, potem w ćwiartki, zasypuję odrobiną soli. Odstawiam na 10 minut.Potem odcedzam pod bieżącą wodą. Marchew pietruszkę, seler obieram i kroję w 1 cm kostkę. Pora kroję w półplasterki. Pomidora obieram ze skórki, wydrążam pestki i kroję w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewam olej, dodaję pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i pora, przesmażam 5 minut na średnim ogniu, mieszając. Potem zmniejszam ogień i duszę pod przykrywką 5 minut. Zwiększam ogień, dodaję cukinię, pomidora, przyprawę i przesmażam często mieszając około 10-15 minut. Następnie dodaję przecier wymieszamy z wodą, doprawiam solą, pieprzem i smażę jeszcze 5-10 minut. Gotowe danie posypujemy kolendrą, podajemy z ryżem, kaszą lub makaronem.