Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu jednopatelniowe danie dla miłośników warzyw.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3993
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1057
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 580
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3993
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1057
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 580
Składniki
Nieobraną cukinię kroję w 1 cm plastry, potem w ćwiartki, zasypuję odrobiną soli. Odstawiam na 10 minut.Potem odcedzam pod bieżącą wodą. Marchew pietruszkę, seler obieram i kroję w 1 cm kostkę. Pora kroję w półplasterki. Pomidora obieram ze skórki, wydrążam pestki i kroję w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewam olej, dodaję pokrojoną marchew, pietruszkę, seler i pora, przesmażam 5 minut na średnim ogniu, mieszając. Potem zmniejszam ogień i duszę pod przykrywką 5 minut. Zwiększam ogień, dodaję cukinię, pomidora, przyprawę i przesmażam często mieszając około 10-15 minut. Następnie dodaję przecier wymieszamy z wodą, doprawiam solą, pieprzem i smażę jeszcze 5-10 minut. Gotowe danie posypujemy kolendrą, podajemy z ryżem, kaszą lub makaronem.