Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj warzywne klopsy mielone czyli mielone mięso z dużą ilością warzyw. Proste , szybkie i smaczne danie obiadowe. Polecam
miska, nóż, patelnia, widelec,
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję namoczoną w wodzie lecz odciśniętą bułkę kajzerkę i około 2 łyżek bułki tartej ( gdyby masa była zbyt luźna) dodaję jajka oraz przyprawy i pokrojone przygotowane warzywa. Całość mieszam do połączenia składników. Masę nabieram dłońmi formuję kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym maśle klarownym lub oleju na rumiany , złoty kolor z każdej strony. Podaję z ziemniakami i ulubioną surówką lub ogóreczkami kiszonymi. Smacznego
Formowanie i panierowanie klopsów.