Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj warzywne klopsy mielone czyli mielone mięso z dużą ilością warzyw. Proste , szybkie i smaczne danie obiadowe. Polecam
miska, nóż, patelnia, widelec,
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4695
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 753
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4695
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 753
Składniki
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję namoczoną w wodzie lecz odciśniętą bułkę kajzerkę i około 2 łyżek bułki tartej ( gdyby masa była zbyt luźna) dodaję jajka oraz przyprawy i pokrojone przygotowane warzywa. Całość mieszam do połączenia składników. Masę nabieram dłońmi formuję kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym maśle klarownym lub oleju na rumiany , złoty kolor z każdej strony. Podaję z ziemniakami i ulubioną surówką lub ogóreczkami kiszonymi. Smacznego
Formowanie i panierowanie klopsów.