Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj warzywne klopsy mielone czyli mielone mięso z dużą ilością warzyw. Proste , szybkie i smaczne danie obiadowe. Polecam
miska, nóż, patelnia, widelec,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję namoczoną w wodzie lecz odciśniętą bułkę kajzerkę i około 2 łyżek bułki tartej ( gdyby masa była zbyt luźna) dodaję jajka oraz przyprawy i pokrojone przygotowane warzywa. Całość mieszam do połączenia składników. Masę nabieram dłońmi formuję kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym maśle klarownym lub oleju na rumiany , złoty kolor z każdej strony. Podaję z ziemniakami i ulubioną surówką lub ogóreczkami kiszonymi. Smacznego
Formowanie i panierowanie klopsów.