Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe. Nitki z cukinii i marchwi podane z kiełbasą, doprawione z nutką pikanterii.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Składniki
Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy na małym ogniu do zrumienienia. Marchew obieramy, ścieramy skrobaczką na nitki i dodajemy na patelnię. Podsmażamy 2-3 min. Cukinię obieramy i również ścieramy obieraczką na nitki (odrzucając miękką część z gniazdem nasiennym) i wraz z drobno posiekanym czosnkiem dorzucamy do kiełbasy. Często mieszając dusimy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Podsmażamy do czasu aż cukinia zmieni kolor ale będzie chrupka. Porcje potrawy przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Danie rewelacyjnie smakuje z bagietką.