Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe. Nitki z cukinii i marchwi podane z kiełbasą, doprawione z nutką pikanterii.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2307
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1332
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 317
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2307
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1332
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 317
Składniki
Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy na małym ogniu do zrumienienia. Marchew obieramy, ścieramy skrobaczką na nitki i dodajemy na patelnię. Podsmażamy 2-3 min. Cukinię obieramy i również ścieramy obieraczką na nitki (odrzucając miękką część z gniazdem nasiennym) i wraz z drobno posiekanym czosnkiem dorzucamy do kiełbasy. Często mieszając dusimy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Podsmażamy do czasu aż cukinia zmieni kolor ale będzie chrupka. Porcje potrawy przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Danie rewelacyjnie smakuje z bagietką.