Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1120
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1128
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13141
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1120
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1128
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13141
Składniki
Wątróbkę myjemy i usuwamy wszystkie żyłki. Odkładamy na sito aby woda się odsączyła.
W międzyczasie rozgrzewamy w naczyniu w którym będziemy przygotowywać danie, tłuszcz, wsypujemy pokrojoną w kostkę cebule, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i razem przesmażamy.
Gdy cebulka i jabłko są przesmażone dodajemy wątróbkę, podsmażamy wszystko razem, podlewamy jeżeli jest potrzeba wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie doprawiamy przyprawami i podajemy z ziemniakami purre i surówką w/g uznania. Smacznego ....