Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 636
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 636
Składniki
Wątróbkę myjemy i usuwamy wszystkie żyłki. Odkładamy na sito aby woda się odsączyła.
W międzyczasie rozgrzewamy w naczyniu w którym będziemy przygotowywać danie, tłuszcz, wsypujemy pokrojoną w kostkę cebule, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i razem przesmażamy.
Gdy cebulka i jabłko są przesmażone dodajemy wątróbkę, podsmażamy wszystko razem, podlewamy jeżeli jest potrzeba wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie doprawiamy przyprawami i podajemy z ziemniakami purre i surówką w/g uznania. Smacznego ....