Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa duszona w cebuli i jabłku

Wątróbka drobiowa duszona w cebuli i jabłku

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 697

Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe.

Składniki

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 2 średnie cebule
  • 1 kwaśne jabłko (najlepiej szara reneta)
  • Przyprawy: pieprz, sól, bazylia, papryka słodka, szczypta curry
  • Tłuszcz do smażenia ( ja używam gęsiego )
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę myjemy i usuwamy wszystkie żyłki.
    Odkładamy na sito aby woda się odsączyła.

  2. W międzyczasie rozgrzewamy w naczyniu w którym będziemy przygotowywać danie, tłuszcz, wsypujemy pokrojoną w kostkę cebule, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i razem przesmażamy.

  3. Gdy cebulka i jabłko są przesmażone dodajemy wątróbkę, podsmażamy wszystko razem, podlewamy jeżeli jest potrzeba wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie doprawiamy przyprawami i podajemy z ziemniakami purre i surówką w/g uznania.
    Smacznego ....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń