Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wątróbkę drobiową z cebulą, jabłkiem i brzoskwinią moczoną w mleku, delikatnie oprószoną majerankiem. Tak smażona jest delikatna i kremowa w środku :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/OLyFIC0L3Cw
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10974
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 367
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5095
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10974
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 367
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5095
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Składniki
Wątróbkę płuczemy, wycinamy wszystkie błonki, wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny, po tym czasie odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, brzoskwinię również kroimy w cienkie plasterki. Mąkę przesypujemy do większej miski i pojedynczo wkładamy wątróbkę, ruszając miską wątróbka sama się panieruje, następnie rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej wątróbkę, podsmażamy po 4 minuty z każdej strony, następnie dorzucamy cebulę, jabłko i brzoskwinię, solimy pieprzymy i obsypujemy majerankiem, przykrywamy patelnię i dusimy 15 minut od czasu do czasu delikatnie mieszając. Gotowe !!!