Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wątróbkę drobiową z cebulą, jabłkiem i brzoskwinią moczoną w mleku, delikatnie oprószoną majerankiem. Tak smażona jest delikatna i kremowa w środku :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/OLyFIC0L3Cw
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1447
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 79
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1447
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 79
Składniki
Wątróbkę płuczemy, wycinamy wszystkie błonki, wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny, po tym czasie odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, brzoskwinię również kroimy w cienkie plasterki. Mąkę przesypujemy do większej miski i pojedynczo wkładamy wątróbkę, ruszając miską wątróbka sama się panieruje, następnie rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej wątróbkę, podsmażamy po 4 minuty z każdej strony, następnie dorzucamy cebulę, jabłko i brzoskwinię, solimy pieprzymy i obsypujemy majerankiem, przykrywamy patelnię i dusimy 15 minut od czasu do czasu delikatnie mieszając. Gotowe !!!