Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wątróbkę drobiową z cebulą, jabłkiem i brzoskwinią moczoną w mleku, delikatnie oprószoną majerankiem. Tak smażona jest delikatna i kremowa w środku :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/OLyFIC0L3Cw
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85300
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2593
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10037
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4099
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7156
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85300
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2593
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10037
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4099
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7156
Składniki
Wątróbkę płuczemy, wycinamy wszystkie błonki, wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny, po tym czasie odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, brzoskwinię również kroimy w cienkie plasterki. Mąkę przesypujemy do większej miski i pojedynczo wkładamy wątróbkę, ruszając miską wątróbka sama się panieruje, następnie rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej wątróbkę, podsmażamy po 4 minuty z każdej strony, następnie dorzucamy cebulę, jabłko i brzoskwinię, solimy pieprzymy i obsypujemy majerankiem, przykrywamy patelnię i dusimy 15 minut od czasu do czasu delikatnie mieszając. Gotowe !!!