Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wątróbkę drobiową z cebulą, jabłkiem i brzoskwinią moczoną w mleku, delikatnie oprószoną majerankiem. Tak smażona jest delikatna i kremowa w środku :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/OLyFIC0L3Cw
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Wątróbkę płuczemy, wycinamy wszystkie błonki, wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny, po tym czasie odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, brzoskwinię również kroimy w cienkie plasterki. Mąkę przesypujemy do większej miski i pojedynczo wkładamy wątróbkę, ruszając miską wątróbka sama się panieruje, następnie rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej wątróbkę, podsmażamy po 4 minuty z każdej strony, następnie dorzucamy cebulę, jabłko i brzoskwinię, solimy pieprzymy i obsypujemy majerankiem, przykrywamy patelnię i dusimy 15 minut od czasu do czasu delikatnie mieszając. Gotowe !!!