Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy wątróbkę, zwłaszcza drobiową. Dziś zjedliśmy wersję bez ziemniaków. Zaserwowaliśmy ją na grzankach z ciabatty. Było smacznie i odmiennie.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 489
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 665
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 125
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 189
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6044
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 489
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 665
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 125
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 189
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6044
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon
Mąkę mieszamy z chili i obtaczamy w niej wątróbki
Cebulę kroimy w piórka i smażymy na wolnym ogniu na kilku łyżkach oleju. Delikatnie ją solimy - łatwiej zmięknie.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę po kilka minut z każdej strony
Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwę i przyrumieniamy na niej kromki ciabatty
Na talerzu układamy ciabattę. Dodajemy wątróbkę, a na wierzch kładziemy porcję cebuli. Wszystko obsypujemy poszatkowanym szczypiorkiem
Wątróbkę solimy na talerzu