Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy wątróbkę, zwłaszcza drobiową. Dziś zjedliśmy wersję bez ziemniaków. Zaserwowaliśmy ją na grzankach z ciabatty. Było smacznie i odmiennie.
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 119
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 106
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 333
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 202
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3267
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 119
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 106
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 333
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 202
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3267
Składniki
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon
Mąkę mieszamy z chili i obtaczamy w niej wątróbki
Cebulę kroimy w piórka i smażymy na wolnym ogniu na kilku łyżkach oleju. Delikatnie ją solimy - łatwiej zmięknie.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę po kilka minut z każdej strony
Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwę i przyrumieniamy na niej kromki ciabatty
Na talerzu układamy ciabattę. Dodajemy wątróbkę, a na wierzch kładziemy porcję cebuli. Wszystko obsypujemy poszatkowanym szczypiorkiem
Wątróbkę solimy na talerzu