Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa na sałacie lodowej z awokado

Wątróbka drobiowa na sałacie lodowej z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 958

Dodano:

Odsłon: 3643

wyśmienite

Składniki

  • sałata lodowa 1/2 główki
  • wątróbka drobiowa 500 g
  • awokado 2 sztuki
  • cytryny 2 sztuki
  • olej rzepakowy do smażenia wątróbki
  • syrop z agawy bądź miód 50 g
  • przyprawa w płynie maggi ilość według uznania
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wątróbka drobiowa na sałacie lodowej z awokado

Przygotowanie

  1. Awokado obierz, pokrój w kostkę i od razu spryskaj sokiem z jednej cytryny.
    Sałatę porwij małe kawałki, włóż do misy. Dodaj awokado, lekko wymieszaj.
    Wątróbki oczyść, pokrój na połówki. Oprósz delikatnie mąką.
    Na patelni rozgrzej oliwę, na gorącą wkładaj otrząśnięte z nadmiaru mąki wątróbki. Smaż na sporym ogniu 2-3 minuty z każdej strony.Przełóż do misy z sałatą i awokado.
    Do oliwy pozostałej na patelni dodaj sok z cytryny, przyprawę w płynie maggi, syrop z agawy, odrobinę soli i pieprz. Postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Łopatką zeskrob wszystko z dna patelni. Sos gotuj kilka sekund. Gorącym polej sałatkę, wymieszaj i od razu podawaj.

  2. więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń