Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 230
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40403
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5249
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 230
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40403
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5249
Składniki
Wątróbkę, myjemy, czyścimy i zalewamy mlekiem na minimum 6 godzin.
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Jabłka obieramy, wycinamy szypułki i kroimy na paski. Podpiekamy je pod przykryciem ok.30 mim. Po tm czasie dodajemy miód i uprażoną cebulę.
wątróbkę odciskamy z mleka(nie myjemy), doprawiamy pieprzem, majerankiem, mieszamy z musztardą i obtaczamy w mące. Smażymy na bardzo gorącym przez 2-3 minuty z każdej strony.
TUŻ PRZED PODANIEM WĄTRÓBKĘ SOLIMY. Jeżeli zrobimy to wcześniej, wątróbka będzie twarda. Najlepiej smakuje z ziemniakami.