Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9388
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2007
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4022
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 557
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 277
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 407
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9388
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2007
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4022
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 557
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 277
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 407
Składniki
Wątróbkę, myjemy, czyścimy i zalewamy mlekiem na minimum 6 godzin.
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Jabłka obieramy, wycinamy szypułki i kroimy na paski. Podpiekamy je pod przykryciem ok.30 mim. Po tm czasie dodajemy miód i uprażoną cebulę.
wątróbkę odciskamy z mleka(nie myjemy), doprawiamy pieprzem, majerankiem, mieszamy z musztardą i obtaczamy w mące. Smażymy na bardzo gorącym przez 2-3 minuty z każdej strony.
TUŻ PRZED PODANIEM WĄTRÓBKĘ SOLIMY. Jeżeli zrobimy to wcześniej, wątróbka będzie twarda. Najlepiej smakuje z ziemniakami.