Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Składniki
Wątróbkę, myjemy, czyścimy i zalewamy mlekiem na minimum 6 godzin.
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Jabłka obieramy, wycinamy szypułki i kroimy na paski. Podpiekamy je pod przykryciem ok.30 mim. Po tm czasie dodajemy miód i uprażoną cebulę.
wątróbkę odciskamy z mleka(nie myjemy), doprawiamy pieprzem, majerankiem, mieszamy z musztardą i obtaczamy w mące. Smażymy na bardzo gorącym przez 2-3 minuty z każdej strony.
TUŻ PRZED PODANIEM WĄTRÓBKĘ SOLIMY. Jeżeli zrobimy to wcześniej, wątróbka będzie twarda. Najlepiej smakuje z ziemniakami.