Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 264
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 888
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7181
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 264
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 888
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7181
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Składniki
Wątróbkę, myjemy, czyścimy i zalewamy mlekiem na minimum 6 godzin.
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Jabłka obieramy, wycinamy szypułki i kroimy na paski. Podpiekamy je pod przykryciem ok.30 mim. Po tm czasie dodajemy miód i uprażoną cebulę.
wątróbkę odciskamy z mleka(nie myjemy), doprawiamy pieprzem, majerankiem, mieszamy z musztardą i obtaczamy w mące. Smażymy na bardzo gorącym przez 2-3 minuty z każdej strony.
TUŻ PRZED PODANIEM WĄTRÓBKĘ SOLIMY. Jeżeli zrobimy to wcześniej, wątróbka będzie twarda. Najlepiej smakuje z ziemniakami.