Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatną, rozpływającą się w ustach wątróbkę drobiową w sosie jogurtowym.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 703
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2056
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 703
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2056
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Składniki
Wątróbki oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane mięso podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego. Po chwili dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie zioła: majeranek i tymianek, posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojony czosnek. Wszystko smażymy przez chwilę. Na koniec smażenia możemy podlać zawartość rondelka odrobiną wody lub bulionu.
Następnie dodajemy jogurt naturalny i dusimy wszystko pod przykryciem około 10 minut. Na sam koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Aby sos był jeszcze bardziej delikatny i wyrazisty, wątróbkę przekładamy na talerzyk, a pozostałość rondelka miksujemy na gładką, delikatnie gęstą masę za pomocą blendera. Do powstałego sosu wrzucamy wątróbkę i jeszcze raz zagotowujemy. Wątróbka najlepiej smakuje z tradycyjnymi dodatkami - kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym. Życzę smacznego! :)