Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatną, rozpływającą się w ustach wątróbkę drobiową w sosie jogurtowym.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Wątróbki oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane mięso podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego. Po chwili dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie zioła: majeranek i tymianek, posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojony czosnek. Wszystko smażymy przez chwilę. Na koniec smażenia możemy podlać zawartość rondelka odrobiną wody lub bulionu.
Następnie dodajemy jogurt naturalny i dusimy wszystko pod przykryciem około 10 minut. Na sam koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Aby sos był jeszcze bardziej delikatny i wyrazisty, wątróbkę przekładamy na talerzyk, a pozostałość rondelka miksujemy na gładką, delikatnie gęstą masę za pomocą blendera. Do powstałego sosu wrzucamy wątróbkę i jeszcze raz zagotowujemy. Wątróbka najlepiej smakuje z tradycyjnymi dodatkami - kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym. Życzę smacznego! :)