Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatną, rozpływającą się w ustach wątróbkę drobiową w sosie jogurtowym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 280
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3592
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1846
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3574
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29631
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 280
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3592
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1846
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3574
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29631
Składniki
Wątróbki oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane mięso podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego. Po chwili dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie zioła: majeranek i tymianek, posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojony czosnek. Wszystko smażymy przez chwilę. Na koniec smażenia możemy podlać zawartość rondelka odrobiną wody lub bulionu.
Następnie dodajemy jogurt naturalny i dusimy wszystko pod przykryciem około 10 minut. Na sam koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Aby sos był jeszcze bardziej delikatny i wyrazisty, wątróbkę przekładamy na talerzyk, a pozostałość rondelka miksujemy na gładką, delikatnie gęstą masę za pomocą blendera. Do powstałego sosu wrzucamy wątróbkę i jeszcze raz zagotowujemy. Wątróbka najlepiej smakuje z tradycyjnymi dodatkami - kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym. Życzę smacznego! :)