Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Warto spróbować.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9832
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2469
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1615
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3756
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9832
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2469
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1615
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3756
Składniki
Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć. Oprószyć mąką pszenną i usmażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu posolić i oprószyć pieprzem. Kilka malin odłożyć do dekoracji, a pozostałe zagotować w rondelku z trzema łyżkami wody. Tak długo gotować aż maliny się rozpadną. Przetrzeć przez sito i dodać miód, sos sojowy, ocet i pieprz. Na półmisku ułożyć sałatę i na sałacie pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę. Polać sosem. Udekorować malinami. Smacznego.