Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Warto spróbować.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 199
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 199
Składniki
Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć. Oprószyć mąką pszenną i usmażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu posolić i oprószyć pieprzem. Kilka malin odłożyć do dekoracji, a pozostałe zagotować w rondelku z trzema łyżkami wody. Tak długo gotować aż maliny się rozpadną. Przetrzeć przez sito i dodać miód, sos sojowy, ocet i pieprz. Na półmisku ułożyć sałatę i na sałacie pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę. Polać sosem. Udekorować malinami. Smacznego.