Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Warto spróbować.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć. Oprószyć mąką pszenną i usmażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu posolić i oprószyć pieprzem. Kilka malin odłożyć do dekoracji, a pozostałe zagotować w rondelku z trzema łyżkami wody. Tak długo gotować aż maliny się rozpadną. Przetrzeć przez sito i dodać miód, sos sojowy, ocet i pieprz. Na półmisku ułożyć sałatę i na sałacie pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę. Polać sosem. Udekorować malinami. Smacznego.